Search
Close this search box.

Pittige eierragout met kerrie

Wie houdt er nu niet van een pasteitje? Traditioneel gevuld met een ragout van kip, rundvlees of champignons, maar heb jij al eens aan ei gedacht? Een verrassende maar heerlijke combinatie die je in een mum van tijd op tafel zet. Wat is die geel-witte rakker toch multi-inzetbaar!

Trots zijn ze bij Lagerweij Eieren dan ook zeker op de kakelverse scharreleitjes, die hun kippen iedere dag van de band laten rollen. Wil jij je eters verrassen, of heb je gewoon geen zin om lang in de keuken te staan vanavond? Lees dan verder voor het recept voor pittige eierragout met kerrie. De ingrediënten heb je waarschijnlijk standaard in de kast staan.

 

Ingrediënten: (voor 2 personen)
  • 5 eieren
  • 1 ui
  • 25 gram boter
  • 2 theelepels kerrie
  • 4 eetlepels bloem
  • 2 dl water
  • 1 dl melk
  • half groentebouillonblokje
  • theelepel sambal (als je niet zo van pittig eten houdt laat je deze gewoon weg)
  • Serveer de ragout in een pasteibakje of met rijst of brood.
Bereidingswijze
  1. Kook de eieren hard in ca 8 minuten.
  2. Spoel ze af met koud water en laat ze even afkoelen.
  3. Pel de eieren en snijd ze in kleine stukjes.
  4. Snipper de ui en bak deze in de boter in een steelpannetje.
  5. Voeg vervolgens de kerrie toe en bak even mee.
  6. Daarna voeg je de bloem toe, die je ook even meebakt.
  7. Pak een garde en voeg beetje bij beetje het water en de melk toe terwijl je roert.

 

Geen paniek als er klontjes ontstaan, die verdwijnen vanzelf. Voeg de bouillon en (indien gewenst) de sambal toe. Laat het vuur laag staan en roer net zolang tot er een gladde, dikke saus ontstaat. Voeg wat water of bloem toe als de saus te dik of dun is. Maak af met wat peterselie.