betuws best
maak wat lekkers
van de ingredienten uit de BEtuwe
Tijd voor wat lekker in het winterseizoen. We hebben een paar lekkere recepten voor je klaarstaan… bakken maar!

Kersen kokos cake
Ook zelf lekkere kersen geplukt in de regio en geen idee wat je ermee moet doen? Maar er eens een heerlijke kersen kokos cake van!

Kweepeer membrillo
De forse kweepeerboom bij de oude pastorie in Tiel draagt vrijwel elke zomer veel vrucht. Kweeperen, die wonderlijke vrucht met een vachtje. Een losse kweepeer

Zelfgemaakte Bokkenpootjes
In de Betuwe kun je altijd lekkere verse eieren halen bij de boer. Bij een stalletje langs de weg of haal ze uit een automaat.

Pittige eierragout met kerrie
Wie houdt er nu niet van een pasteitje? Traditioneel gevuld met een ragout van kip, rundvlees of champignons, maar heb jij al eens aan ei

(Nashi) peer met honing, walnoten en tijm
Tijdens de fruitoogst in het najaar worden er volop peren geplukt. Deze zijn dan ook erg lekker in te slaan bij de lokale ondernemers in

Bloemkoolschotel met gehakt
Een lekkere ovenschotel met verse lokale producten. Haal de ingrediënten bij de boer en ga aan de slag! Ingrediënten 500g bloemkoolroosjes 600g voorgekookte aardappelschijfjes, kant-en-klaar