Search
Close this search box.

Mini citroentaartjes met frambozen en meringue

Ingrediënten
  • 90 gram bloem
  • 40 gram witte basterdsuiker
  • 20 gram amandelmeel
  • 50 gram boter op kamertemperatuur
  • ½ ei
  • Snuf zout
  • Boter om in te vetten
  • ½ lemon curd, gemaakt met 1 ½ blaadje gelatine
  • ½ knapperige meringues
  • Verse frambozen om te garneren

 

Bereidingswijze
  1. Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed hier een deeg van. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een cup cakevorm in met wat boter. Kneed het deeg nog kort door en rol het vervolgens op een licht bebloemd werkblad uit tot een dikte van 3-4 millimeter.
  3. Steek of snijd er rondjes uit die net wat groter zijn dan de bodem van de cupcakevormpjes, zodat er een opstaand randje ontstaat. Leg de deegplakjes in de vorm en prik de bodem 2 keer in met een vork. Zet de vorm nog 15 minuten in de koelkast, zodat het deeg weer wat steviger wordt. Bak de taartbodempjes in 10-15 minuten goudbruin en gaar. Haal ze direct na het bakken uit de vormpjes en laat ze afkoelen op een rooster.
  4. Klop de lemoncurd kort los en verdeel deze met behulp van een spuitzak of lepel over de tartelettebodempjes. Verkruimel de knapperige meringues. Garneer de mini citroentaartjes voor het serveren met de verse frambozen en de meringue.