Zoek
Sluit dit zoekvak.

Homemade kaasbroodjes met tomatendip

Ingrediënten

Voor de kaasbroodjes

  • 175 gram klaverland graska
  • 1 sjalot
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 50 gram bloem
  • 250 ml groentebouillon
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 1 eidooier
  • 2 rijpe trostomaten
  • 2 el bieslook
  • 4 el tomatentapenade

 

Bereidingswijze
  1. Rasp de kaas. Pel en snipper het sjalotje. Smelt de boter en fruit het sjalotje. Voeg in één keer de bloem al roerend toe en laat de bloem gaar worden. Blus af met de groentebouillon. Blijf roeren tot er een gladde dikke gebonden saus ontstaat. Laat 10 tot 15 minuten zachtjes koken.
  2. Roer 125 gram van de kaas door de saus en neem de pan van het vuur. Breng op smaak met peper. Schenk de ragout uit op een met koud water omgespoelde bakplaat of ruime ovenschaal en laat 15 minuten afkoelen in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden. Ontdooi de plakjes bladerdeeg, bestrijk ze met losgeklopt eimengsel en leg op elke helft een beetje van de kaasvulling. Vouw de plakjes dicht en druk goed aan met een vork. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant met het eimengsel en bestrooi met de geraspte kaas. Bak de kaasbroodjes in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
  4. Maak ondertussen de tomatendip door de groene hartjes uit de tomaten te snijden. Hak grof. Hak de bieslook fijn en meng met de tomaten door de tapenade. Serveer de kaasbroodjes met de tomatendip.