Search
Close this search box.

Zelfgemaakte Bokkenpootjes

In de Betuwe kun je altijd lekkere verse eieren halen bij de boer. Bij een stalletje langs de weg of haal ze uit een automaat. Van deze eieren kun je heerlijke bokkenpootjes maken voor bij de koffie!

Ingrediënten
  • 5 eiwitten
  • ¼ tl zout
  • 170 gram suiker
  • 140 gram amandelmeel
  • 60 gram poedersuiker
  • 35 gram bloem
  • 60 gram amandelschaafsel
  • 150 gram boter
  • 40 gram poedersuiker
  • ¼ (150gram) banketbakkersroom
  • Optioneel 1 ½ el koffie- of amandellikeur
  • 250gram pure chocolade, getempereerd

 

Bereidingstijd: 45 minuten

 

Bereidingswijze
  1. Doe het eiwit met het zout in een kom en klop deze op. Voeg tijdens het kloppen geleidelijk de suiker toe. Klop door tot het eiwit stijf is en de suiker is opgelost.
  2. Meng in een andere kom het amandelmeel, de poedersuiker en de patentbloem. Spatel dit mengsel beetje bij beetje door het opgeklopte eiwit en probeer daarbij de luchtigheid zoveel mogelijk te behouden.
  3. Doe het mengsel in een spuitzak met een glad spuitmondje van 1 tot 1,5 centimeter doorsnede. Spuit op een met bakpapier beklede bakplaat ongeveer 60 staafjes van ongeveer 6 centimeter lang. Druk de opstaande puntjes met een vinger plat. Bestrooi de staafjes met de geschaafde amandelen en bak de koekjes 14 tot 19 minuten tot ze lichtbruin zijn.
  4. Klop de boter met de poedersuiker romig en voeg dit vervolgens geleidelijk aan de banketbakkersroom toe. Als het mengsel gaat schiften is het iets te koud; verwarm dan de kom even au bain-marie en klop vervolgens verder.
  5. Voeg als laatste de likeur toe en klop dit goed door de crème. Doe de crème in een spuitzak met glad spuitmondje en spuit het op de platte kanten van de heft van het aantal staafjes. Plak de andere helften erop en laat de vulling kort opstijven in de koelkast. Doop de bokkenpootjes met beide uiteinden in de getempreerde chocolade en leg ze op bakpapier om hard te laten worden.