Zoek
Sluit dit zoekvak.

Witte chocolade muffins met kersen

Ingrediënten

Voor de kruimels

  • 30 gr boter
  • 45 gr bloem
  • 40 gr suiker
  • ¼ tl kaneel
  • snufje zout
  • ½ tl vanille-extract

 

Voor de muffins

  • 110 gr boter, gesmolten
  • 180 ml melk
  • 2 eieren
  • 225 gr bloem
  • 175 gr suiker
  • 1 el bakpoeder
  • ¼ tl zout
  • 175 gr witte chocoladecallets of grof gehakte witte chocolade
  • 24-36 (diepvries)kersen, ontpit

 

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Plaats 12 papieren muffinvormpjes in een muffinblik (of cupcakevormpjes in een cupcakeblik).
  2. Smelt voor de kruimels de boter en meng deze met de rest van de ingrediënten tot een kruimelig geheel. Zet de kruimels in de koelkast tot je ze gaat gebruiken.
  3. Meng voor de muffins de gesmolten boter met de melk en de eieren. Meng in een andere kom de bloem, suiker, het bakpoeder en zout met elkaar. Doe de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en meng dit tot een mooi beslag. Spatel de witte chocolade door het beslag en vul ieder vormpje daarmee voor de helft. Leg 2 of 3 kersen op het beslag, afhankelijk van de grote van de kersen. Vul de vormpjes vervolgens met het beslag tot bijna bovenaan.
  4. Verdeel het kruimelmengsel over de muffins en bak de witte chocolademuffins met kersen in 18 tot 23 minuten goudbruin en gaar. Haal de muffins uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster. De muffins zijn het lekkerst op de dag dat je ze gebakken hebt, dan zijn de kruimels nog knapperig.