Search
Close this search box.

Witte chocolade cheesecake met frambozen

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 175 gr spritsen
  • 50 gr boter, gesmolten

 

Voor de vulling

  • 600 gr roomkaas, op kamertemperatuur
  • 2 eieren, op kamertemperatuur
  • 100 ml zure room, op kamertemperatuur
  • 1 tl vanille-extract
  • snuf zout
  • 25 gr bloem
  • 200 gr witte chocolade, gesmolten

 

Verder nodig 

  • boter, om in te vetten
  • verse frambozen

 

Bereidingswijze
  1. Verwarm de over voor op 175 °C en bekleed een vorm van 20 centimeter doorsnede met bakpapier. Maal de spritsen fijn in een keukenmachine en meng er de gesmolten boter door. Verdeel het mengsel over de bodem van de vorm en druk dit met de bolle kant van een lepel gelijkmatig aan. Bak de bodem 10 minuten en laat deze vervolgens helemaal afkoelen.
  2. Verlaag de oventemperatuur naar 130 °C en vet de zijkant van de (afgekoelde) vorm in met boter. Mix alle ingrediënten voor de cheesecake, behalve de witte chocolade, tot een homogene massa. Spatel als laatste de gesmolten witte chocolade door het mengsel en giet dit op de bodem. Bij gebruik van een springvorm is het verstandig om aluminiumfolie om de vorm te wikkelen, aangezien deze kan gaan lekken tijdens het bakken.
  3. Bak de cheesecake in  1¼  tot 1½ uur gaar. De taart moet gestold zijn maar mag in het midden nog wel wat wiebelen. Laat de cheesecake afkoelen tot kamertemperatuur en zet hem daarna een nacht in de koelkast.