Search
Close this search box.

Walnootmuffins met ahornsiroop

Ingrediënten
  • 240 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 120 gram boter op kamertemperatuur en een beetje zacht
  • 90 gram bruine suiker
  • 120 ML ahornsiroop
  • 2 eieren
  • 180 ml melk
  • 75 gram walnoten
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet een muffin-bakplaat in, of bekleed ‘m met 12 muffinvormpjes.
  2. Klop in een keukenmachine de boter met de suiker tot het licht en romig is. Voeg de ahornsiroop en de eieren één voor één toe en mix goed door.
  3. Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder en zout. Voeg dan om en om steeds een beetje van het bloemmengsel en de melk toe aan het natte mengsel, totdat alles is gemixt. Hak de walnoten grof en spatel door het mengsel.
  4. Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet een muffin-bakplaat in, of bekleed ‘m met 12 muffinvormpjes.
  5. Klop in een keukenmachine de boter met de suiker tot het licht en romig is. Voeg de ahornsiroop en de eieren één voor één toe en mix goed door.
  6. Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder en zout. Voeg dan om en om steeds een beetje van het bloemmengsel en de melk toe aan het natte mengsel, totdat alles is gemixt. Hak de walnoten grof en spatel door het mengsel.