Search
Close this search box.

Tomahawk van Palmesteyns rund uit Deil

Tomahawk van Palmesteyns rund uit Deil met kruiden-mayonaise en groente van Betuwse bodem.

 

Ingrediënten (voor 4 personen)
  • 1 tomahawk van 1,5 kilo
  • zonnebloemolie
  • 4 stevige aardappelen
  • 100 gram bospaddenstoelen
  • 1 appel
  • 1 grote zoete witte ui
  • pastinaak
  • spruitjes
  • bospeen
  • Betuwse appelstroop

 

Saus

  • 2 eidooiers
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 1 eetlepel zachte mosterd
  • 4 takjes koriander
  • 1 takje dragon
  • 1 takje munt
  • 2 tenen knoflook

 

Haal de blaadjes van de kruiden en gebruik de blender om de olie met de knoflook en kruiden tot heel dun te pureren.

Meng in een ander bakje de eidooier met de mosterd, gebruik hiervoor de garde. Giet zachtjes druppelsgewijs het oliemengsel bij de eidooier en monteer tot een mayonaise.

 

Bereidingswijze
  1. Tomahawk (liefst op de houtskool barbecue) aanbraden, daarna flink zout en peper, rustig laten doorgrillen aan de zijkant van de grill tot de kerntemperatuur van 52 graden.
  2. Betuwse appelstroop mengen met een lepel olijfolie. Zodra het vlees van de bbq komt, nogmaals zout en peper toevoegen, daarna met een kwast het vlees insmeren met het appelstroop-olie mengsel

 

De groenten

  1. Pastinaak en bospeen wassen en schillen. Olie verhitten naar 150 graden en de groenten in circa 4 minuten (afhankelijk van de dikte) laten konfijten.

 

Dikke friet

  1. Aardappelen wassen maar niet schillen.
  2. 1e keer op 150 graden voor-frituren.
  3. 2e keer op 180 graden.

 

De paddenstoelen

  1. Betuwse appel schillen en klokhuis eruit. In partjes snijden. In roomboter 3 à 4 minuten in beurre noisette bakken, samen met de bospaddenstoelen. Zout en peper toevoegen.

 

Spruitjes

  1. Blancheren en zorg dat deze lekker krokant blijven

 

Zoete witte ui

  • In rondjes snijden van ringetjes van 0,5 cm dik, bloemen en vervolgens frituren

 

Zorg dat alles tegelijk warm is, dresseer op een houten plank