Search
Close this search box.

Sorbetijs met aardbeien

Fruit sorbetijs is eenvoudig en snel te maken.

Vooral als je van fruitijs (met melk) houdt, raden we je aan om het te proberen met een sorbetijs. Je zult ontdekken hoe fruit nog lekkerder smaakt in een koud en zuivelvrij mengsel zoals sorbetijs.

Verse aardbeien zijn niet in alle seizoenen te vinden. De aardbeien die op de markt zijn, zijn eerlijk gezegd niet altijd even lekker.  Haal ze daarom rechtstreeks bij de boer.

Ingrediënten

  • Aardbeien 250 g
  • Suiker 100 g
  • Water 150 ml
  • Een paar druppels citroensap Optioneel

 

Je kunt suiker ook vervangen door andere zoetstoffen. Voor frambozen ijs gebruiken we bij voorkeur honing.
Als je honing gebruikt, kun je minder dan suiker toevoegen – we raden 60 g aan.

 

De bereiding van de aardbeien sorbetijs is erg snel, net als bij de andere sorbets. Meng de aardbeien en suiker met de staafmixer. Als het mengsel homogeen is, giet je het in de reeds koude ijsmachine en laat je het 20-30 minuten roeren.
Als de sorbet klaar is, kun je hem versieren met verse aardbeien. Ingevroren aardbeien zijn niet goed ter decoratie omdat ze te hard en te bevroren zijn om op te eten.