Search
Close this search box.

Gebraden steak van blonde d’Aquitaine met geroosterde rode paprika en ansjovis

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • Rode paprika’s
  • 200 g kleine trostomaten (aan de tros)
  • Olijfolie
  • 600 g steak van Blonde d’Aquitaine (1 groot stuk)
  • 12-16 ongepelde grote knoflooktenen
  • Peper en grof zeezout
  • 12-16 ansjovisfilets op olie
  • Verse basilicum

 

Bereidingstijd: 20 minuten
Voorbereidingstijd: 45 minuten

 

Bereidingswijze
  1. Blaker het vel van de paprika’s zwart met een gasbrander of in open vuur. Verpak de paprika’s in aluminiumfolie en leg in een oven van 200°C. Laat gaar stoven (20 min.).
  2. Besprenkel de trostomaten met olijfolie en zet in de oven. Laat 20 min. braden.
  3. Bak de steak langs alle kanten goed bruin aan in boter en zet meteen in een oven van 200°C. Doe de ongepelde knoflooktenen erbij. Laat saignant braden, zeker niet verder (ongeveer 10-12 min.). Kruid met peper en grof zeezout en laat 5 tot 10 min. rusten na het braden. Serveer het vlees met ansjovisfilets op olie, de groenten en vers basilicum.