Elementor #4397

Gouden medaille voor eerste witte BOB wijn van Wijndomein Auansati!

De wijnen van Wijndomein Auansati zijn in de prijzen gevallen bij de jaarlijkse Wijnkeuring van de Lage Landen2023. Bij deze keuring worden wijnen uit Nederland en Belgiëgekeurd door onafhankelijke Duitse keurmeesters. Afgelopen zondag 10 september vond de bekendmaking van de winnaars plaats in kasteel Amerongen. 

“Wij zijn ontzettend trots op het resultaat van de 3 wijnen die we hebben laten keuren: 1 gouden en 2 zilveren medailles” aldus een van de eigenaren van Wijndomein Auansati Jan Everts. “Zeker de gouden medaille voor de Auansati Wit 2022 is een bekroning omdat deze wijn onze eerste wijn is die we uitbrengen onder het keurmerk Beschermde Oorsprongsbenaming Rivierenland”. Dit keurmerk is een onlangs door Europa erkend keurmerk en is alleen toegestaan voor wijnen uit het Rivierenland die voldoen aan strikte kwaliteitseisen.

Dat het met die kwaliteit dik in orde is bewijst de nu gegeven gouden medaille voor de Auansati Wit 2022. De zilveren medailles zijn voor de Auansati Rosé 2021 en voor de Auansati Monarch 2022, de eerste rode wijn van het Wijndomein. Karin Eizema, de andere eigenaar van het Wijndomein: “Hier zin we minstens zo trots op omdat goede rode wijn maken flink lastiger is in ons klimaat. Bezoekers zijn zeer enthousiast over deze wijn. Deze medaille bevestigt dit.“  

Wijndomein Auansati heeft momenteel 4 wijnen in het assortiment: wit, rosé, rood en een mousserende Brut. De Brut heeft bij de keuring vorig jaar ook een gouden medaille gekregen. Alleen maar prijswinnende wijnen in het assortiment dus. Wijndomein Auansati is een relatief jong Wijndomein. Dat de wijnen nu al zo goed scoren is een hele prestatie en beloofd wat voor de toekomst. 

 

Ook het Betuws Wijndomein heeft veel prijzen binnengesleept in de volgende categorieën: beste witte wijnen, beste rode wijnen, beste parelwijnen, beste zoete wijnen, beste wijngaardeniers 2023 en beste wijngaardeniers 2021, 2022 en 2023.